Wednesday, January 1, 2014

Dino Arslanagić - u Standardu standardan, kod Sušića se suši !

Dino Arslanagić, prvotimac u dresu Standarda

Belgijski Standard, koji juri ka 11. tituli prvaka te zemlje, više nije standardan bez štopera Dine Arslanagića, a na žalost po bh. repku i naše navijače vrlo je vjerovatno da bez njega u Brazilu neče biti standardna ni belgijska reprezentacija, koja je već sad spremna za štoperski super-tandem Vincent Kompany - Dino Arslanagić ! Zašto Safete, tako ti Vršajevića tvog ?

Arslanagić u dresu BEL U-21
Arslanagić, BEL U-21
Dvadestogodišnji štoperski wunderkind Dino Arslanagić standardan je u svom timu već duže vrijeme. Standardan je Dino i u belgijskoj U-21 reprezentaciji, koja je posljednjih 7-8 godina proizvela najviše fudbalskih super-talenata, koji redovno napreduju u status super-zvijezda belgijske seniorske reprezentacije, jedne od 5-6 najjačih na svijetu, kao i najslavnijih evropskih klubova.

Sušić od HNL ne vidi Evropu
Ali, samo za Sušića, jedinog selektora na planeti, jedinog u historiji fudbala, jedinog koji je ikad, igdje, zakasnio na izvlačenje grupa za prvo, historijsko, debitantsko, jebeno, guzato, sisato, svjetsko prvenstvo svoje zemlje (valjda svoje) i svoje reprezentacije (e to je nesretan fakat), ovaj mladac, štoper budućnosti, i reprezentativac Beligije U-21 a vjerovatno uskoro i belgijske seniorske reprezentacije, naprosto ne postoji - za sad.
Arslanagić u dresu belgijske U-21 reprezentacije
Arslanagić u dresu belgijske U-21 reprezentacije
Ovo "za sad" je posljednje utočište zapravo potpuno neopravdanog optimizma i nade da će se nači neki novi anonimni etuzijasta, kao onaj Jusuf Juka Bećirović iz Švicarske, koji je spašavao braču Hajrović (potom i Kolašinca a sad i Salatića), a samim tim i Sušića, i njegovo i naše, prvo bosansko-hercegovačko učešće na prvenstvu svijeta, te da će nekako učiniti, izmoliti roditelje, prevariti komšije, da Dino Arslanagić obuče dres Bosne umjesto Belgije.



Ima li neki Jusuf Juka Bećirović u Belgiji ?!?!
Juka sa svojim štičenicima
Juka sa svojim štičenicima
Ako nema, onda valja Juki put pod noge, pa nakon Švicarske gdje se susretao sa porodicom Hajrović, zatim Njemačke u koju je išao 6 puta kod familije Kolašinac, da bi osigurao seRektoru Sušiću još jednog wunerkinda, dakle valja Juki do Belgije. Za razliku od Jusufa koji je obišao pola Evrope da bi se susretao sa porodicama igrača, seRektor je komunicirao sa Kolašincem samo preko novina, isto onako kako je komunicirao sa bračom Hajrović, Izetom i Seadom, pa sa Harisom Seferovićem kojeg je svojim izjavama i ignorisanjem izručio švicarskom selektoru Ottmar Hitzfeldu, a zamalo i braču Hajrović, zatim sa Alenom Halilovićem (i njegovim ocem) kojem je poručivao da nema mjesta u njegovoj selekciji ni sad, a boga mi ni za dvije godine kada se budu igrale kvalifikacije za prvenstvo Evrope 2016, pri tom se ponašajući kao da je siguran da će i sam još uvijek željeti voditi bh. tim nakon Brazila. Na isti je način ovih dana zaprijetio i Misketu (Misketu ! halo !) svijetskim prvenstvom, preko novina, i poručio mu da ako ovaj ne smrša možda neče biti u njegovim planovima, te još dodao da je Miske pametan momak koji čita novine, odnosno Dnevni Avaz kojem je i dao ovu izjavu, pa će tako Zvjezdan da se informiše i poduzme što je potrebno - nije nam rekao šta ako Zvjezdan ne pročita Avazov intervju s njim !?! Na sve ovo treba dodati da teško možete biti načisto koliko su ove Sušićeve izjave autentične, kao u ostalom sve izjave koje pročitate na našim sportskim Internet portalima, jer treba imati na umu da je to jedna vrlo klizava cyber-mahala - nikad se ne zna šta je neko stvarno izjavio a šta je virtualna mahala iskonstruisala od nula i jedinica. Kako god, Sušić će nastaviti objašnjavati kako Vršajević zapravo ne igra loše, i da su porazi (protiv USA, Slovačke) dolazili tek nakon što je Avdija zamjenjen - tragikomično.

Standardan u Standardu
Dino Arslanagić, Standard
Dino Arslanagić, Standard
Dino je započeo ovu sezonu kao rezerva i zamjena za standardnog štopera u timu Standarda, nekog Oparu. Međutim, kako je taj bio suspendovan zbog nediscipline, Dino je dobio šansu i iskoristio je. Sada je i on standardan, dok se ovaj njegov saigrač Opara, nakon suspenzije i nekoliko utakmica koje je presjedio na klupi, te pošto se radi o veoma važnom igraču za odbranu tima, ali i mnogo iskusnijem od Dine, polako vrača. Ustvari Opara je već zauzeo svoje mjesto u timu, ali ako je suditi po formaciji i sastavu odbrane Standarda, a koja tako nastupa još od 8. decembra pa sve do posljednje jesenske utakmice koju su odigrali danas 27. decembra, i Dino će zadržati svoje mjesto u prvoj postavi pa će vjerovatno igrati obojica, Dino kao štoper a Opare kao desni bek.
 I eto, kad je neko dobar, onda je dobar, bez obzira na mladost i neiskustvo - jednostavno najbolja odbrana, trenutno najboljeg tima i favorita koji suvereno juri ka svojoj 11. tituli belgijskog šampionata, sa samo 11 primljenih golova na kraju jesenjeg dijela, više ne može bez bosanskog i evropskog štoperskog wunderkinda - odbrana Standarda više nije standardna bez standardnog Dine Arslanagića !
Na žalost po bh. repku i naše navijače vrlo je vjerovatno da bez njega u Brazilu neče biti standardna ni belgijska reprezentacija, koja je već sad spremna za štoperski super-tandem Vincent Kompany - Dino Arslanagić !


0 comments:

Post a Comment