Wednesday, January 1, 2014

Konačno priznanje i za Misimovića

Miske je car, kako kod okreneš !

Miske, najbolji sportista BiH 2013, i najbolja sportiskinja Larisa Cerić
"Jedno od najvećih priznanja za jednog sportistu je kada ga u njegovoj zemlji proglase najboljim. Velika čast, priznanje, osjećaj ponosa, sreće i zadovoljstva, ali i velika obaveza za budućnost. To je, naravno, i potvrda mog rada i truda, ne samo u 2013. godini, već i kroz cijelu karijeru. Statua izbora najboljeg sportiste BiH zauzima posebno mjesto u vitrinama. Moram da priznam, uvijek svake godine kada su održavane dosadašnje manifestacije Izbora sportiste razmišljao sam o tome, što mislim da je i normalno da priželjkuje svaki sportista i svojim radom teži tome", kazao je Miske, najbolji igrač Bosne i Hercegovine od sticanja nezavisnosti.

Bolje ikad, nego nikad

U konkurenciji za titulu najboljeg sportiste su bili Misimović, Džeko i atletičar Hamza Alić, a žiri kojim je ove godine predsjedavao Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, najboljim sportistom za 2013 godinu proglasio je potpuno zasluženo Misimovića.
Godinama glavna poluga i "mozak" bh. fudbalskog tima, Miske je ovu titulu zaslužio davno, a možda i više puta. Misketova kreativnost u ulozi "playmakera" nije samo ostavljala bez daha, nego je bila ključna za večinu uspjeha reprezentacije. Zvjezdan je posljednji kvalifikacioni ciklus, za Mundijal u Brazilu 2014, okončao s pet golova i četiri asistencije, u devet odigranih tekmi, i 773 minute provedene u igri. Rekorder je po broju nastupa u dresu bh. repke, a do sada ih je sakupio osamdeset, uz to  je drugi strijelac svih vremena, odmah iza Džeke, sa čak 26 golova. U više navrata je bio kapiten tima, a danas je drugi kapiten, ili "zamjenik" kapitena.
Čestitke na zasluženoj tituli Miske, nakon dugog čekanja, ipak nije mogla doći u boljem trenutku !

0 comments:

Post a Comment